Rama is niet meer onder ons. De missie van Rama was “to empower woman”

Rama Gundetti  was een van 2000 meisjes die door People Trust Nederland zijn bevrijd uit de gruwelijke bordelen van Delhi (India). Zij kreeg tot haar bevrijding toen ze elf was meer dan 20 mannen per dag ‘op bezoek’. Gelukkig kon ze uit deze hel bevrijd worden met de hulp van People Trust Nederland en de bevrijdingsorganisatie STOP in Delhi.

Rama heeft jarenlang, als hoofd van de kantine van de universiteit van Delhi, voor STOP gewerkt. Met de universiteitsauto bracht zij dagelijks eten rond terwijl ze ook 16 meisjes aanstuurde. Tijdens een conferentie een paar jaar geleden vertegenwoordigde Rama de STOP organisatie in Nederland en Duitsland. Daar sprak zij aan Dirk van de Wijngaard  de wens uit nooit meer haar verhaal te hoeven vertellen omdat zij dan telkens weer aan haar ellende wordt herinnerd.

Nieuwe start maken

Haar droom was, zonder dat iemand haar of haar verleden kent, een nieuwe start te maken en andere (vrouwen) krachtiger in het leven te zetten en te coachen. “To empower woman” was haar motto en dat heeft ze gedaan.

Zelfstandigheid en perspectief bieden aan jezelf en anderen

Rama heeft met hulp van de House of Dreams Foundation een aangepaste lesauto aangeschaft en zich ingeschreven als rijschool. De licentie om een rijschool te beginnen had ze al in haar bezit, want ze heeft al meer dan 10 jaar zonder ongelukken rondgereden. Dit initiatief bood niet alleen Rama en haar haar zus Ramya zicht op zelfstandigheid, maar schept ook perspectief op zelfredzaamheid van alle door haar geholpen vrouwen uit de marge van de maatschappij te stappen en een volwaardig leven te leiden.

Bijdrage leveren aan andere mindset

Rama heeft met haar rijschool en de bewustwording van lotgenoten en anderen een bijdrage geleverd aan een mindset die kindermisbruik verder tegengaat. Kinderhandel en kinderprostitutie zijn nog steeds een miljarden business in India. Naar schatting worden nog 1,2 miljoen kinderen uitgebuit in de prostitutie.

Rama is op 10 december 2020 overleden